Новини

2020 став успішним роком для «Сканія Україна» стосовно обсягів продажу та досягнутих результатів операційної діяльності компанії

31.12.2020

На своєму офіційному сайті компанія «Сканія Україна» опублікувала результати 2020 року, попри всі негаразди та виклики, є й дуже багато позитивних моментів у році який минає, а саме: 

  • кількість поставлених нових та вживаних вантажних автомобілів Scania в Україні становить 370 та 200 одиниць відповідно. Це приблизно на 20% менше, ніж минулого року, але з урахуванням ситуації на ринку, це хороший результат, тим паче, що фінансові показники компанії найкращі за увесь час Сканія в Україні. Частка Scania серед західних марок на кінець 2020 становить приблизно 26%, що є другим показником у великій 7-ці. Найбільше поставок було у сегменті будівельної техніки, приблизно 46% від усіх поставок. Серед клієнтів, які придбали великі партії самоскидів такі компанії як «АстронТрансАвто», «Автодор», «Транс-Інвест», «Автотехцентр», «Гнейс-С», «Гірник» та інші;
  • у 2020 компанія поставила рекордну кількість вантажівок V8 – 5 одиниць для 4 різних компаній. На перший погляд, не так багато, але раніше це могла бути лише одна вантажівка Scania V8 впродовж кількох років. Це говорить про те, що попит на ці вантажні автомобілі в Україні зростає, все більше клієнтів та водіїв можуть оцінити високий рівень комфорту та безпеки цього преміум продукту, який є взірцем на ринку. До речі, наприкінці року Scania оновила лінійку V8, яка тепер включає найпотужніший двигун у 770 к.с. та нову коробку передач. Замовлення в Україні стартують з лютого 2021;
  • «Сканія Кредіт Україна» розробила та запустила спеціальну програму «Євро 6 під 6» на вживані вантажівки Scania. Крім фінансування під 6%, програма передбачає умови трейд-ін.

«На жаль, у 2020 році нам довелося скасувати майже усі події, які планувалися для клієнтів. Однак ми не відмовилися презентувати новий продукт у сфері альтернативних видів палива, а саме тягач Scania G410 з газовим двигуном на метані. Разом із мережею АГНКС «Укравтогаз» ми провели тест-драйв, під час якого зафіксували головні експлуатаційні та операційні показники,- коментує Андрій Курило, директор з продажу ТОВ «Сканія Україна». –  З вересня по листопад відбувалися презентації та тест-драйви цієї вантажівки на дилерських центрах в індивідуальному режимі. Поки що рано говорити, чи метанові вантажівки можуть стати справжньою альтернативою дизельним, але головна задача – презентувати готові рішення, які Scania вже пропонує у сфері сталого розвитку, а за клієнтами – право вибору».

  • У вересні 2020 два тягачі Scania R410 Євро 6 з 13-літровими двигунами на метані поповнили автопарк компанії ПАТ «Одескабель», що є найбільшим українським виробником кабельної продукції. Компанія розглядає різні альтернативи переходу на екологічний транспорт. Вантажівки на метані стали першим випробувальним проєктом, який дозволить ухвалювати рішення у майбутньому.
  • Запущено додатки Scania Start та Довідник водія українською для смартфонів, тому опанувати функціонал автомобілів Scania буде простіше.
  • Проведене навчання для понад 300 водіїв із близько 30 компаній, коучингом скористалися 12 водіїв, ще 8 заплановані на початок року.
  • На глобальному рівні Scania невпинно рухається відповідно до обраної стратегії, що передбачає перехід на сталу систему транспорту. У вересні 2020 вперше була представлена повністю електрична вантажівка для міста із запасом ходу на 250 км на одному заряді та гібридна вантажівка, що поєднує дизельну та електричну технології. Найближчими роками відбудеться повна трансформація транспорту, вірніше його електрифікації. Для цього Scania інвестувала кошти у відкриття власної лабораторії для тестування та адаптації акумуляторів, об’єднала зусилля з французькими компаніями ENGIE та EVBox для забезпечення комплексних рішень, у тому числі можливість заряджання на території клієнтів.

Нещодавно Scania оголосила про інвестиції в Китай та відкриття заводу з виробництва вантажівок. Це посилить конкурентоспроможність компанії, оскільки, як відомо, Китай є чи не найрозвинутішим ринком у сфері електрифікованих та автономних транспортних засобів. Важко сказати, коли Україна буде готова до трансформації у сфері транспорту, все залежить від наявності інфраструктури та стратегічного плану розвитку цього напряму.

Залишити коментар: