Новини

У Рівненській області у особистих підсобних господарствах 18 серпня 2016 року зареєстровано загибель свиней

23.08.2016

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) (м. Київ) 19.08.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 005474 п.м./16 від 19.08.2016).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.Для координації дій у Рівненську область виїхали спеціалісти Держпродспоживслужби та ДНДІЛДВСЕ. В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Нагадаємо, що у 2015 році 2 випадки АЧС вже було зареєстровано в Дубровицькому районі Рівненської області серед диких кабанів та в с. Будимля в особистому підсобному господарстві громадян.

Джерело: Мінагрополітики